איך מתמודדים עם בדידות בזוגיות

יוליה סטילוב • 25 בנובמבר 2024


בדידות בזוגיות


בדידות זאת תחושה שיכולה לערער בכל שלב את המערכת היחסים . 

לפעמים, כשאנחנו חולקים את חיינו עם מישהו שאנחנו אוהבים, אנחנו מוצאים את עצמנו מרגישים לבד. 




שורש הבדידות זה הפחד שלא יקבלו אותנו כפי שאנחנו באמת



השגרה, הלחצים והציפיות שלא תמיד מתממשות, מונעות תקשורת כנה המובילה להתרחקות ולתחושת בדידות.


ככל שאנחנו מתבגרים, אנחנו משאירים את המסכות מאחור, אך לפעמים לא מצליחים לרכוש את הביטחון הנדרש כדי לבטא את מה שאנחנו רוצים באמת. 

החשש שלא יקבלו אותנו ואת השינויים שאנחנו עוברים לאורך הזוגיות, יוצרים בתוכנו פחד שלא יאהבו אותנו ובמקום להתמודד עם הפחד אנחנו לומדים להשתיק אותו.


הציפייה שהזוגיות תמלא אותנו ותספק לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי להרגיש אהובים, יכולה להוביל לתסכול – ובסופו של דבר, לבדידות.


כשחושבים שהאהבה מותנית בתנאים – שיגרה, תפקידים, או תמיכה – זה יכול להוביל לבדידות וחוסר הבנה.



הציפייה להשלמת הבטחון הנדרש לנו, מבן או מבת הזוג עשוי להוביל לעייפות, התרחקות ואפילו ניתוק מהרגשות שלנו. 

הסוד הוא...

שבדידות היא תוצאה של חוסר מיקוד בחיים.


אם נרצה לחולל שינוי בזוגיות, עלינו להתחיל להבין מה אנחנו רוצים בחיים.


איך מתמודדים עם בדידות בזוגיות?

הצעד הראשון הוא להבין שתחושת הבדידות לא נובעת בגלל בן או בת הזוג. 


תחשבו האם יש בחייכם עוד מערכות יחסים בהם אתם מרגישים בודדים?


הניסיון לזכות באישור בשביל האושר שלנו כובל אותנו לרצון של בן\בת הזוג שלנו ועלינו לשחרר את הצורך לספק את הרצון הזה בשביל לקבל תמיכה למימוש הרצון שלנו.


התמקדות ברצון האישי שלנו תאפשר לנו להרגיש משוחררים ולהתחבר לבני הזוג שלנו מתוך הרצון לתת ולא לקבל.

בדידות והתבודדות



יש הרבה סיבות שיגרמו לנו להתרחק ולא להיות מרוצים, אך לכל סיבה יש גם תוצאה ואנחנו יכולים לבחור איזה תוצאות אנחנו רוצים להשיג בחיים.


השינוי מתחיל בי!


בשביל לשנות את תחושת הבדידות בזוגיות, עלינו להתחיל קודם כל להתחבר בחזרה לרגשות שלנו ולהבין את הרצון האמיתי שלנו.

כאשר נלמד לאהוב את עצמנו ולהתחבר לעצמנו מחדש, נוכל לשנות את תחושת הבדידות וליצור חיבור עמוק ומשמעותי בזוגיות.

היעזרו בצעדים הבאים להתמודד עם בדידות בזוגיות:

אהבה עצמית

אהבה עצמית היא לא מותרות – היא המפתח לכל שינוי חיובי. כשאנו לומדים לאהוב את עצמנו, אנו בונים ביטחון פנימי שאינו תלוי בגורמים חיצוניים. זה לא רק מפחית את תחושת הבדידות, אלא גם מחזק את הקשר הזוגי.

תתחילו להחמיא לעצמכם ולאפשר לעצמכם את מה שאתם רוצים.

שינויים קטנים

עשו משהו קטן שיגרום לכם לחייך – בין אם זה לקנות לעצמכם משהו שאתם אוהבים או פשוט למצוא זמן לבד בלי מטלות והתחשבות באחרים.

לפעמים, שינוי קטן יכול להחזיר את הרגשות שלנו ולהשפיע גם על הזוגיות.

תקשורת וכנות

שיחה כנה ופתוחה על איך אתם מרגישים יכולה לשבור את הקרח ולהחזיר את החום והקרבה לזוגיות.

כאשר אנחנו משתפים ברגשות שלנו, מבלי להאשים, אנחנו בעצם מאפשרים ליחסים שלנו לצמוח ולהתחזק.

ואולי בעזרת השיחה, תמצאו דרכים חדשות להגשים את הרצונות שלכם ביחד.

הזמנה לשיחת ייעוץ אישית

אני מזמינה אותך לשיחת ייעוץ אישית בה נבחן את שורש הבעיה ונתמקד בצעדים פשוטים לחיזוק החיבור לעצמך והגשמת החלומות שלך.

לשיחה
מאת יוליה סטילוב 24 במרץ 2025
תובנות לחיים שפויים לפעמים כל מה שאנחנו צריכות זה לעצור ולהיזכר במי שנולדנו להיות.
מאת יוליה סטילוב 19 בנובמבר 2024
החיים ב-סדר מאז שהפכתי לאמא, מצאתי את עצמי נשאבת לשגרה אינסופית - יום רודף יום, ולפעמים נדמה שכל הימים נראים אותו הדבר. אין מקום לספונטניות, וכל יציאה מהבית דורשת היערכות ותכנון. אפילו בילוי פשוט מצריך תכנון מסובך וזה במקרה שהילד לא מעלה חום בדיוק לפני היציאה. אחרי שנים של חיים באותו מסלול, החלטתי למצוא דרך שתכניס קצת סדר לחיים ותשלב את הרצונות שלי לצד התפקיד האימהי. השינוי שלי התחיל כשהתחלתי לכתוב את המחשבות והרצונות שלי בצורה מסודרת, מה שהוביל בסוף לפיתוח שיטת ‘א.מ.ת הפרח.’ מצאתי שהכתיבה נותנת לי אוויר חדש ובמקום לחלום על חופשה, מצאתי דרך להפוך את השגרה שלי לשלווה יותר. הכתיבה עצמה הפכה לרגע של חופש בתוך אינסוף המטלות ועוד לא הזכרתי את הריפוי שחוויתי בעזרת הכתיבה שהעצימה את החיבור לעצמי. תרגילי הכתיבה בבוקר הפכו אותי למודעת יותר לעצמי ולמה שאני באמת צריכה , זה הניע בי אנרגיה חדשה וממוקדת יותר והקל על ההתנהלות השגרתית.
מאת יוליה סטילוב 3 ביולי 2024
בריאות הגוף והנפש טיפים הוליסטיים לריפוי הגוף כאמהות, אנחנו לעיתים קרובות נוטות להזניח את הטיפול בעצמנו לטובת דאגה למשפחה. חשוב לזכור שהבריאות הרגשית והנפשית שלנו היא הבסיס לתפקוד היומיומי שלנו. עם זאת, התנגדויות רבות כמו חוסר זמן, עייפות ולחץ יכולים למנוע מאיתנו לדאוג לגוף ולנפש שלנו. הנה כמה טיפים הוליסטיים שיעזרו לך לשפר את הבריאות הרגשית והנפשית שלך ולשפר את הבריאות שלך.
מאת יוליה סטילוב 25 ביוני 2024
6 פעולות שכל אמא צריכה להכיר בשביל להחזיר את עצמה למרכז החיים לכל אמא יש את מה שהיא רוצה ואת מה שהיא צריכה בשביל זה בחיים יש לנו הרבה אתגרים ולעיתים רבות נוצר בלבול בין מה שאנחנו רוצות לבין מה שאנחנו צריכות. אנו לא מספיקות לדאוג לעצמנו, לנפש שלנו ולצמיחה האישית שלנו, הרצונות שלנו ממתינים בסוף רשימת מטלות ארוכה של השגרה ועד שאנחנו מגיעות ליישם אותם, אנחנו כבר לא מבינות מה אנחנו צריכות בשביל זה. בעזרת 6 פעולות פשוטות תוכלי לשנות את התחושה שאת תמיד בסוף ולחזור למרכז החיים שלך.
מאת יוליה סטילוב 19 ביוני 2024
בטבע הכל מתאזן מעצמו אחת התחושות העיקריות שאמהות מתלוננות עליה היא תחושת ריקנות. ריקנות זה החלל שנמצא מסביב לגוף שלנו. תתמקדי בצרכים האישיים שלך, כך תמצאי את מאגר האהבה שימלא אותך מבפנים, את מתרוקנת כשהצרכים שלך לא מסופקים. אומנות האיזון - עוסקת בהכרת נקודות המגע הנדרשות לשמירה על היציבות. האם שמת לב לכל נקודות המגע בין כף הרגל שלך לריצפה? האומנות באיזון היא ללמוד להתמקם, תתמקדי בגילוי האיזון ולא בניסיון ליצור אותו.
מאת יוליה סטילוב 15 ביוני 2024
להתמודד עם אובדן ולמצוא משמעות חדשה לחיים ב15.6.2021 איבדתי את האמונה בחיים. האובדן של הסבתא היקרה שלי, הוביל אותי למסע של גילוי מחודש לכל מה שהיא לימדה אותי. מסע האבלות גרם לי לעבור ריפוי פנימי ולגלות את עוצמת החיים לצד המוות. רגע הבשורה אי אפשר להיות מוכנים לרגע הזה גם כשזה צפוי מראש. ברגע שהמילים נאמרות, הן כמו חיצים חודרות לגוף ופוצעות כל איבר ורקמה. המילים מפוררות כל תחושת בטחון ובונות חומת בדידות למנוע מהחיצים לחדור שוב. ההלוויה הרגע הראשון בו מרגישים שמעגל אחד נסגר, אבל במקומו נוצר חדש- המעגל האישי שלך, לצד מי שלא נמצא לידך כבר. השבעה בפעם הראשונה כששמעתי משתתפים בצערך, הסתכלתי על הפנים שלהם וראיתי את הצער האישי שלהם. השבעה כמו שבעת ימי השבוע, ממחישה לראשונה את החיים שאחרי. האבלות השלב שאף פעם לא נגמר.
מאת יוליה סטילוב 8 ביוני 2024
סיפור מרגש של שרון שקיבלה את החיים שלה בחזרה
מאת יוליה סטילוב 5 ביוני 2024
טיפים לאמהות שרוצות להספיק הכל ולא תמיד מצליחות
מאת יוליה סטילוב 31 במאי 2024
ניהול זמן נכון, יכול להפוך את השגרה לחופשה קטנה בכל יום. חופשה מאפשרת לך לבחור ולעשות את מה שאת אוהבת, גם בשגרה את יכולה לתכנן פעילויות שיעזרו לך להרגיש משוחררת ומאושרת.
מאת יוליה סטילוב 26 במאי 2024
איך להבין ולנהל את הרגשות של אמא לשיפור הרווחה והבריאות
Share by: