מציאות אחרת

יוליה סטילוב • 8 ביוני 2024

המסע של שרון


 זה סיפור על אמונה ועוצמה פנימית שעזרה לשרון למצוא תשובות ופתרונות

לזכרונות שהגבילו את החלומות שלה.

הסיפור מתאר את השלבים ששרון עברה מהרגע שהחליטה לחיות בדרך שהיא מאמינה בה.

שרון מספרת:


"כל החיים רדפתי אחר שלמות. גם כשהייתי מגיעה להישגים, המרדף לא נפסק. רק כשהפכתי לאמא הבנתי שמשהו לא בסדר בהתנהלות שלי. במקום ליהנות מהתינוק, הייתי באטרף לנקות, ובמקום לישון הייתי מסדרת את הבית למקרה שיגיע אורח. בשלב מסוים התחלתי לסבול מכעס כלפי התינוק, עצבים כלפי הבן זוג שלי ובעיקר מכאבים ומיגרנות שלא פסקו אפילו עם כדורים."


למה הגעת אליי?


כי אני מאמינה שאפשר אחרת, עד היום פעלתי כמצופה ודרוש ממני ועכשיו אני רוצה לשנות אבל אני פוחדת בגלל שאני לא יודעת לחיות אחרת.

הנראה והבלתי נראה

החיים שלנו מורכבים ממה שנראה לעין וממה שלא נראה. הנראה כולל את כל מה שאנחנו עושים ביום יום, את השגרה ואת המשפחה. הבלתי נראה כולל את העולם הרגשי שלנו, הפחדים, התקוות והחלומות. שרון, תפקדה בצורה מושלמת, אבל הרגישה ריקה מבפנים. הלחץ והפחד השתלטו עליה. היא ידעה שהיא חייבת למצוא דרך למלא את עצמה.



המאבק בין הפחד לרצון

רובנו חיים בצל האיום בלי לשים לב. התחושה הזאת של איום תמידי, שאנחנו לא בסדר או שמשהו רע יקרה, מלווה אותנו כל הזמן ומונעת מאמהות רבות לפעול בדרך שהן רואות אותה נכונה עבורן.


שרון מספרת:

"עשיתי הכל בסיפוק מלא אבל משהו בעצירה לאחר הלידה גרם לי לחשוב על כל הרצונות שאני עוד רוצה לממש. הייאוש של ההמתנה עד שהילד יגדל יצר תסכול שפגע בתפקוד שלי עד שהפסקתי לתפקד ובעיקר הפסקתי לאהוב את עצמי. רציתי לצאת ולטייל איתו אבל הייתי עייפה. רציתי שחברות יבואו אליי אבל לא הצלחתי להתפנות אליהן. רציתי שבן זוגי יחבק אותי בסוף היום אבל רק קיטרתי והתלוננתי עד שהוא התרחק. רציתי אבל לא הצלחתי."


שרון תפקדה, אך הרעיונות שהיא רצתה לממש לא נתנו לה מנוחה. ברגע שהיא עצרה והפסיקה את כל מה שהיא עשתה כדי לטפל בתינוק, הרעש הפנימי שהיה מושתק התפרץ בבת אחת. הרצון לחזק את הזוגיות, לבלות יותר עם חברות ולטייל יותר התרחק ממנה ככל שהילד גדל ודרש יותר תשומת לב.

פחד משתק

אל תיתני לפחד להשתיק אותך


הפחד גורם לתחושת לחץ שעלול להוביל ל:

- פגיעה במערכת החיסונית

- בעיות שינה

- חרדה ודיכאון

ובמקום לפעול את פשוט עוצרת או כמו ששרון אמרה  ״קרסתי״

הפחד פוגע בחלומות שלנו


אנחנו פוחדות שלא נגשים ונצליח לעשות את מה שחשוב לנו. אז אנחנו מנסות להצליח בעוד תפקידים במקביל במקום להשקיע וללמוד את התפקיד שבחרנו- להפוך לאמא


התחושה שהזמן חולף במהירות יוצר פחד שלא נספיק לחיות כמו שאנחנו רוצות. אנחנו דואגות שנחמיץ הזדמנויות ושלא ננצל את החיים במלואם. העצירה שנדרשת להסתגלות לגידול התינוק יכולה להיראות נצח אם לא מנצלים את הזמן כפי שמצפים. אנחנו חוששים מכישלון, דחייה וביקורת, וזה משתק אותנו ומונע מאיתנו להגשים את החלומות שלנו.


שרון נאלצה ללמוד את התפקיד החדש שלה ולכן לא הצליחה להיות מסופקת מהדרך בה עשתה אותו והעבירה על עצמה ביקורת מתוך דרישה לעמוד בציפיות שלה.


מה אנחנו מפסידים כשאנחנו מפחדים

הפחד מסמל אובדן של זמן. כשנהיה מוכנים להתמסר ללמידת הדרך מבלי לצפות לתוצאה הסופית אז נוכל ליהנות מהדרך.


שרון החליטה להתחיל מסע חדש. היא התחילה בקטן – קבעה לעצמה מטרות יומיות פשוטות. היא החלה לדבר עם חברות ולשתף אותן בתחושותיה. היא הצטרפה לקבוצת תמיכה לאמהות, שם פגשה נשים עם חוויות דומות, וזה נתן לה תחושה שהיא לא לבד.


שרון הייתה שבועיים בתהליך ובזכות הרצון שלה לחזור להרגשה שהייתה לה לפני הלידה.


התוצאות היו מהירות:

שיתוף ותמיכה

שרון הסכימה לוותר על ההישגיות ולמדה לחלוק ולשתף את בעלה מבלי להטיח בו האשמות על כך שלא נמצא יותר בבית, כך התקשורת ביניהם התחזקה.

להתגבר על הפחד

הפחדים של שרון נבעו מחוסר מידע איך לטפל נכון בתינוק וכשהפניתי אותה למידע מעשיר היא הצליחה לפתור את הקשיים שחוותה בטיפול בתינוק.

בחירת מטרות

שרון בחרה מטרות שקל ליישם בשגרה וכך דאגה לטפח את עצמה ברגעים שהתפנה לה זמן מהטיפול בתינוק שלה.


זיהוי הפחד

הפחד של שרון נבע מהדרישות הקשות של אמא שלה בילדותה, שדרשה ממנה לשמור על הבית בלי הדרכה מתאימה, וכך היא הרגישה לא בטוחה ביכולתה להצליח.

היום שרון לאחר לידה שנייה והיא מצליחה ליהנות מחופשת הלידה שלה בזכות שמירה על טקסים קטנים במידת היכולת שלה שהם רק עבורה .


האמהות היא מסע מלא באתגרים ובחוויות מרגשות.

תזכרי שאפשר למצוא אפשרויות בכל מצב אם לא תתני לפחדים את מרכז הבמה, חשוב להתחיל בצעדים קטנים ולשלב את הרצון שלך בשגרת היום יום ואז תראי איך החיים הופכים למלאים ומספקים יותר.



אם את מרגישה שהבלוג הזה יכול לעזור לאמהות נוספות, שתפי אותו וכתבי בתגובות איך הוא עזר לך. נתראה בפוסט הבא!


הזמנה לשיחת ייעוץ אישית

אני מזמינה אותך לשיחת ייעוץ אישית בה נבחן את שורש הבעיה ונתמקד בצעדים פשוטים לחיזוק החיבור לעצמך והגשמת החלומות שלך.

לשיחה
מאת יוליה סטילוב 24 במרץ 2025
תובנות לחיים שפויים לפעמים כל מה שאנחנו צריכות זה לעצור ולהיזכר במי שנולדנו להיות.
מאת יוליה סטילוב 25 בנובמבר 2024
בדידות בזוגיות בדידות זאת תחושה שיכולה לערער בכל שלב את המערכת היחסים . לפעמים, כשאנחנו חולקים את חיינו עם מישהו שאנחנו אוהבים, אנחנו מוצאים את עצמנו מרגישים לבד.
מאת יוליה סטילוב 19 בנובמבר 2024
החיים ב-סדר מאז שהפכתי לאמא, מצאתי את עצמי נשאבת לשגרה אינסופית - יום רודף יום, ולפעמים נדמה שכל הימים נראים אותו הדבר. אין מקום לספונטניות, וכל יציאה מהבית דורשת היערכות ותכנון. אפילו בילוי פשוט מצריך תכנון מסובך וזה במקרה שהילד לא מעלה חום בדיוק לפני היציאה. אחרי שנים של חיים באותו מסלול, החלטתי למצוא דרך שתכניס קצת סדר לחיים ותשלב את הרצונות שלי לצד התפקיד האימהי. השינוי שלי התחיל כשהתחלתי לכתוב את המחשבות והרצונות שלי בצורה מסודרת, מה שהוביל בסוף לפיתוח שיטת ‘א.מ.ת הפרח.’ מצאתי שהכתיבה נותנת לי אוויר חדש ובמקום לחלום על חופשה, מצאתי דרך להפוך את השגרה שלי לשלווה יותר. הכתיבה עצמה הפכה לרגע של חופש בתוך אינסוף המטלות ועוד לא הזכרתי את הריפוי שחוויתי בעזרת הכתיבה שהעצימה את החיבור לעצמי. תרגילי הכתיבה בבוקר הפכו אותי למודעת יותר לעצמי ולמה שאני באמת צריכה , זה הניע בי אנרגיה חדשה וממוקדת יותר והקל על ההתנהלות השגרתית.
מאת יוליה סטילוב 3 ביולי 2024
בריאות הגוף והנפש טיפים הוליסטיים לריפוי הגוף כאמהות, אנחנו לעיתים קרובות נוטות להזניח את הטיפול בעצמנו לטובת דאגה למשפחה. חשוב לזכור שהבריאות הרגשית והנפשית שלנו היא הבסיס לתפקוד היומיומי שלנו. עם זאת, התנגדויות רבות כמו חוסר זמן, עייפות ולחץ יכולים למנוע מאיתנו לדאוג לגוף ולנפש שלנו. הנה כמה טיפים הוליסטיים שיעזרו לך לשפר את הבריאות הרגשית והנפשית שלך ולשפר את הבריאות שלך.
מאת יוליה סטילוב 25 ביוני 2024
6 פעולות שכל אמא צריכה להכיר בשביל להחזיר את עצמה למרכז החיים לכל אמא יש את מה שהיא רוצה ואת מה שהיא צריכה בשביל זה בחיים יש לנו הרבה אתגרים ולעיתים רבות נוצר בלבול בין מה שאנחנו רוצות לבין מה שאנחנו צריכות. אנו לא מספיקות לדאוג לעצמנו, לנפש שלנו ולצמיחה האישית שלנו, הרצונות שלנו ממתינים בסוף רשימת מטלות ארוכה של השגרה ועד שאנחנו מגיעות ליישם אותם, אנחנו כבר לא מבינות מה אנחנו צריכות בשביל זה. בעזרת 6 פעולות פשוטות תוכלי לשנות את התחושה שאת תמיד בסוף ולחזור למרכז החיים שלך.
מאת יוליה סטילוב 19 ביוני 2024
בטבע הכל מתאזן מעצמו אחת התחושות העיקריות שאמהות מתלוננות עליה היא תחושת ריקנות. ריקנות זה החלל שנמצא מסביב לגוף שלנו. תתמקדי בצרכים האישיים שלך, כך תמצאי את מאגר האהבה שימלא אותך מבפנים, את מתרוקנת כשהצרכים שלך לא מסופקים. אומנות האיזון - עוסקת בהכרת נקודות המגע הנדרשות לשמירה על היציבות. האם שמת לב לכל נקודות המגע בין כף הרגל שלך לריצפה? האומנות באיזון היא ללמוד להתמקם, תתמקדי בגילוי האיזון ולא בניסיון ליצור אותו.
מאת יוליה סטילוב 15 ביוני 2024
להתמודד עם אובדן ולמצוא משמעות חדשה לחיים ב15.6.2021 איבדתי את האמונה בחיים. האובדן של הסבתא היקרה שלי, הוביל אותי למסע של גילוי מחודש לכל מה שהיא לימדה אותי. מסע האבלות גרם לי לעבור ריפוי פנימי ולגלות את עוצמת החיים לצד המוות. רגע הבשורה אי אפשר להיות מוכנים לרגע הזה גם כשזה צפוי מראש. ברגע שהמילים נאמרות, הן כמו חיצים חודרות לגוף ופוצעות כל איבר ורקמה. המילים מפוררות כל תחושת בטחון ובונות חומת בדידות למנוע מהחיצים לחדור שוב. ההלוויה הרגע הראשון בו מרגישים שמעגל אחד נסגר, אבל במקומו נוצר חדש- המעגל האישי שלך, לצד מי שלא נמצא לידך כבר. השבעה בפעם הראשונה כששמעתי משתתפים בצערך, הסתכלתי על הפנים שלהם וראיתי את הצער האישי שלהם. השבעה כמו שבעת ימי השבוע, ממחישה לראשונה את החיים שאחרי. האבלות השלב שאף פעם לא נגמר.
מאת יוליה סטילוב 5 ביוני 2024
טיפים לאמהות שרוצות להספיק הכל ולא תמיד מצליחות
מאת יוליה סטילוב 31 במאי 2024
ניהול זמן נכון, יכול להפוך את השגרה לחופשה קטנה בכל יום. חופשה מאפשרת לך לבחור ולעשות את מה שאת אוהבת, גם בשגרה את יכולה לתכנן פעילויות שיעזרו לך להרגיש משוחררת ומאושרת.
מאת יוליה סטילוב 26 במאי 2024
איך להבין ולנהל את הרגשות של אמא לשיפור הרווחה והבריאות
Share by: